Gefeliciteerd !

Je hebt je ingeschreven op de Oplosfabriek

Ik ga je helpen om je creativiteit te verbeteren. Maar voordat we dat gaan doen wil ik je een tip geven die niet zozeer te maken heeft met het verzinnen van ideeën, maar meer met het uitwerken ervan.

Dus, bij deze meteen de eerste tip over hoe je ideeën in praktijk brengt:

 

                    Never give up.

 

Het klinkt simpel, maar geloof me. In deze drie woorden schuilt een enorme waarheid en wijsheid.

Thomas Edison zei: Succes is 1% inspiratie en 99% transpiratie.

Laat dat maar eens even binnen komen.

Ben jij een opgever? Of ben je een doorzetter? Kun jij ‘no matter what’ doorgaan totdat je bereikt wat je wilt bereiken?

Heb je ooit opgegeven, waar je achteraf had moeten doorzetten?

Laat het hieronder weten, ik ben erg benieuwd en wie weet inspireer jij de mensen die na jou komen en jouw verhaal lezen.

One thought on “Gefeliciteerd !

  1. Lidwien Pikkemaat

    Meestal houd ik vol, bijt ik me vast, omdat ik me al helemaal heb voorgesteld hoe iets moet worden of zijn. Bijvoorbeeld een reis of indertijd het scheppen van een familie, met een man en kind, die er inderdaad gekomen zijn. Het vasthouden en volhouden geeft me dan enorme energie, alsof ik in het scheppen ook mezelf schep. Soms laat ik wel los, bv. als mijn lijf niet meewerkt. Zo heb ik ooit mijn beroep als grafisch vormgever losgelaten na een ongeluk met mijn nek en rug. Om me te kunnen concentreren op herstel. Achter dat besluit sta ik nog steeds. In die tijd heb ik overigens wel de buitenkant van mijn huis nog geschilderd, elke dag een half uurtje, en na 6 weken was het klaar. Over volhouden gesproken. Dus ja, soms geef ik op, maar toch ook weer niet helemaal (-:

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *